Babydeken, zacht en zonder kriebels

Toen een klant een sjaal besteld had in mijn Olida Pashmina webshop bleek dat ze eigenlijk een babydekentje zocht voor haar zoontje. De cashmere sjaal vond ze zelf wel heel erg mooi, maar hij was te dun om als deken te fungeren. Ik zocht in mijn voorraad dekens en plaids uit Nepal en vond deze lichte wit-grijze sjaal. Hij kriebelt niet en is zacht. Kan op allerlei manier worden ingezet om de baby warm te houden. Als wikkeldeken (bakerdoek) of in het wiegje. Maar ook in de kinderwagen houdt hij de baby goed warm. Kleine Jelle is er blij mee en mama ook. Ze was zo lief en kocht er nog eentje als cadeau voor een nog-te-komen baby. Oma haalde deze deken bij mij thuis op. Ook zij was enthousiast en stuurde mij later deze foto toe. Vandaar dat Jelle in deze blog model staat. Met toestemming.

Lees meer »

Wollen dekens tegen de kou

Voor het eerst in januari 2022 een koude nacht met temperaturen onder nul. Dan is het ook wat frisser in huis. Maar de kachel wil je niet teveel omhoog stoken. Gas is duur, dus voorzichtig aan. Om toch comfortabel op de bank te kunnen zitten leg je dan lekker deze soepele deken over je heen. Sla hem dubbel en je hebt het nog een graadje warmer. Deze drie exemplaren zijn in visgraat geweven. Niet zo gek dik, maar wel warm en ontzettend mooi. Staat prachtig in je huiskamer. Of leg hem op bed over je zomerdekbed. Zo slaap ik het liefst in de winter. Met net een laagje meer. 

Lees meer »

Olida Pashmina heeft een zusje

Mijn eerste webwinkel www.olida-pashmina.nl heeft dus nu een zusje gekregen. Na zeven jaar ervaring met het importeren van cashmere sjaals uit India kwam deze nieuwe kans op mijn pad. Dankzij een familielid van mijn moederskant ben ik in staat om vanuit Nepal, Kathmandu de plaids, dekens en sjaals te importeren die in deze nieuwe webwinkel worden verkocht. 

Lees meer »